Kalifornia eli sinne ja takaisin

Palattiin reissusta jo viikko sitten, mutta tämän paahtavan kuumuuden lamaannuttamana en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa blogiin, saati tehdä paljon mitään muutakaan. Tällä viikolla lämpotila on joka päivä ollut +40C tukalammalla puolella, joten ulos ei oikein voi mennä ja sisällä laiskistuu. lltaisin on kyllä usein sadetta ja ukkonen komeine salamoineen, mutta ei se lämpötilaa hirveästi alenna. Enkä kyllä ole ainoa, jonka jatkuva helle on lamaannuttanut: espanjan tunnilla eräs herrasmies sanoi kotitehtävien jääneen tekemättä, koska kotona on ilmastointi rikki. Haha.

California, here we come

No mutta, siitä San Diegon reissusta. Kalifornia oli juuri sellainen, kuin kaikki nämä vuodet olen kuvitellutkin- aurinkoinen, vihreä ja merinen. Siellä tajusi taas, kuinka kuiva ja ruskea paikka El Paso onkaan. Kysyinkin heti kättelyssä isäntäperheeltäni, että voisimmeko mitenkään muuttaa Kaliforniaan. Ei kuulemma onnistu, mutta sentään palaamme sinne joululomalla.

Reissumme oli melko eläimellinen. Kävimme Safari Parkissa, jossa istuttiin turistien elkein safariauton kyytiin ja opas kierrätti meitä Aasian ja Afrikan savanneilla kirahvien ja sarvikuonojen joukossa. Oli hauska kokemus, mutta tuli tosissaan melko turistiolo. Parkissa olisi ollut myös kuumailmapalloajelu, ja oltiin jo siihen menossa, mutta kuten mäkihyppykisoissa konsanaan, se oli suljettu tuuliolosuhteiden vuoksi. "Palatkaa kolmen tunnin päästä", ei palattu. Buu.

Tämä on sieltä Safarista. Kaukaisuudessa näkyy vielä kuumailmapallo ilmassa...

..mutta sinne kerettyämme ei tietenkään enää.

Käytiin myös San Diegon eläintarhassa, jonka kohokohtia olivat pandat ja norsut. Oli hauskaa, kun multa kysyttiin, että onko Suomessa eläintarhaa ja että onko se yhtä iso vai isompi kuin San Diegossa. Sanoin, että Korkeasaari muistuttaa lähinnä El Pason eläintarhaa, joka on Amerikan mittakaavassa tosi minimaalinen. Sillä erotuksella, että Korkeasaaressa ei ole norsuja. Ilmeet olivat taas näkemisen arvoisia: "ai niin pieni, okei...".

Jääkarhu

Pandakarhu

Sisäinen hesalaiseni pääsi taas loistamaan viimeisenä lomapäivänä, kun mentiin Sea Worldiin. Fiksuna likkana ajattelin sen olevan suunnilleen Lintsin SeaLifen kaltainen paikka, sisätiloissa oleva akvaariotyyppinen ratkaisu. Mutta ei. Se oli oma huvipuistonsa massiivisine eläinnäytöksineen kaikkineen ja tietysti ulkosalla. Sainkin aika pahan päänsäryn auringosta- minulla on kyllä nykyään hattukin, mutta ilmeisesti siitä ei ole hyötyä, jos sen jättää hotellihuoneeseen. Mutta vaikka aurinko paahtoikin näytöksiä katsellessa, niin oli ne silti näkemisen arvoisia! Delfiininäytös oli "hieman" monimuotoisempi kuin aikoinaan Särkänniemessä näkemäni ja kaiken huippu oli miekkavalaat! Siis ihan oikeat valaat. Meinasin pudota penkiltä, kun kuulin niistä, ja oli melko mahtavaa nähdä niiden hyppivän ja tekevän temppuja altaassansa. Viihdyttävintä oli kuitenkin merileijonaesitys Sea Lion Live, jossa merileijonat ohjaajineen esittivät viihdeohjelmia, kuten Selviytyjät ja Tanssii Merileijonien Kanssa. Esitys päättyi vaatimattomasti merileijonien Gangnam Style- tanssitaitojen esittelyyn. Hahah, en tiennytkään, että merileijonat ovat noin fiksuja!

Miekkavalakset altaissansa kuvattuna näköalatornista

Ja miekkavalas vähän lähempää. Kuvanlaatu huono, kala iso.

1 ja 2 ja 12 pientä delfiiniä

Parasta viikossa oli kuitenkin meri, ja tällä kertaa pääsin uimaankin. Tai ei sitä varmaan uimiseksi voi kutsua, kun isojen aaltojen keskellä kaikki energia piti keskittää vain pinnalla pysymiseen, mutta kävimpä ainakin kellumassa. Sain ihan liikaa suolavettä silmiin, nenään ja suuhun, ja poltin ihoni lahjakkaasti tällä(kin) reissulla, mutta ompahan mitä muistella. Monet surffasivat, se näytti kokeilemisen arvoiselta, mutta vielä en päässyt sitä testaamaan. Ehkä sitten omalla lomallani.

Myös ruoka oli hyvää! El Pasossa ei ole hirveästi aasialaisia ravintoloita, joten San Diegossa suuntasimme pääasiassa sellaisiin. Kävimme kiinalaisessa nuudelimestassa, japanilaisessa sushi-paikassa ja kaikista parhaimmassa eli korealaisessa bbq- raflassa. Se oli all you can eat- idealla, tarjoilija toi pöytään raakoja lihoja sitä mukaa kun niitä tilattiin, ja sitten itse grillattiin ne pöydässä olleilla grilleillä. Oli todella hyvää! Ainoa, mitä en syönyt, oli mustekala, koska helmikuisen China Buffetin mustekalojen ja simpukoiden jälkeinen vatsatauti on vielä liian tuoreessa muistissa. Kaikki muu oli kuitenkin herkullista, ja olen muuten jo aika hyvä syömään syömapuikoilla.

Korean BBQ- pöytä grilleineen

The beach

Kaiken kaikkiaan Kalifornia menee ehdottomasti jatkoon ihan noin niinkuin kaikin puolin. Liikennettä oli vähän turhan paljon, mutta sehän kertoo vain siitä, että joku muukin viihtyy siellä. Miinusta oli myös se, että hukkasin aurinkolasini (ja sehän oli tietysti Kalifornian syy). Päätinkin, etten enää koskaan osta yli viiden dollarin arskoja, hävitän ne kuitenkin. Mutta muuten oikein mukava reissu!

Hyvää juhannusta kaikille, älkää hukkuko ja pitäkää kaverista huolta!
#kuuleekoaittoniemi

Helleterveisin
Martta

ps. Jos Suomessa on +15C ja täällä +43C, niin siitä laskettuna keskiarvo puolipilvinen +29C on aika miellyttävä juhannussää, eikö? :D 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Encore

Miten meni noin omasta mielestä?

Koti-ikävästä (ja sen taltuttamisesta)